تربيت نيروهاي كارآمد و مفيد نظام اسلامي دغدغه اصلي آيت الله مصباح يزدي بود

  • چاپ

«بسمه تعالی»

در نشست علمي «نگاهي راهبردي به انديشه ها و الگوهاي تربيتي و كادرسازي سردار سليماني و آيت الله مصباح يزدي» مطرح شد:

تربيت نيروهاي كارآمد و مفيد نظام اسلامي دغدغه اصلي آيت الله مصباح يزدي بود

عضو هيأت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) تربيت نيروهاي مفيد و كارآمد براي نظام اسلامي را از الويت ها و دغدغه هاي آيت الله مصباح يزدي عنوان كرد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمين دكتر علي مصباح يزدي، فرزند ارشد آيت الله محمدتقي مصباح يزدي در نشست علمي «نگاهي راهبردي به انديشه ها و الگوهاي تربيتي و كادرسازي سردار سليماني و آيت الله مصباح يزدي» كه با حضور خانواده معزز شهدا، خانواده آيت الله مصباح يزدي، فرمانده قرارگاه حضرت زينب (س) در سوريه، نماينده سابق رهبر انقلاب در سوريه و جمعي از اعضاي هيئت علمي و دانشجويان در سالن همايش هاي شهيد سليماني واحد خواهران دانشگاه بين المللي امام رضا(ع) برگزار شد، تربيت نيرو و آموزش را از نكات مشترك بين آيت الله مصباح يزدي و سردار شهيد سليماني ذكر كرد و گفت: اين دو شخصيت اثرگذار در زمينه تربيت و هدايت افراد به سوي الهي نه تنها از هيچ تلاشي فروگذار نكردند، بلكه در اين راه خستگي ناپذير بودند.

وي با اشاره به تأكيد آيت الله مصباح يزدي، بنيانگذار موسسه علمي و پژوهشي امام خميني (ره) در تربيت ريشه اي افراد، عنوان كرد: آيت الله مصباح يزدي همواره اعتقاد داشتند كه تربيت انسان بايد از ريشه اي باشد، زيرا رفتار انسان ها برخواسته از انگيزهاي انسان است و بحث تربيت اخلاقي براي اين عالم رباني يك اصل و دغدغه 70 ساله بود.

اين استاد حوزه و دانشگاه، با بيان اينكه اصل و اساس همه انگيزه هاي انسان برگرفته از حُب نفس آدمي است، خاطرنشان كرد: انسان چون خودش را دوست دارد و داراي روحيه حُب نفس است هر آن چه را كه در راستاي كمال خود بداند دوست مي دارد لذا حركت به سمت آن چه كمال تلقي مي شود، اساس و ريشه تربيت است.

وي كمال حقيقي انسان را قرب الهي معرفي و خاطرنشان كرد: افرادي كه مسير را اشتباه مي روند بخاطر عدم شناخت صحيح آن ها از كمال خود است.

به گفته مسئول شوراي سياست گذاري مجموعه آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي، راهبردي تربيتي اين عالم جليل القدر بر اساس مباني انديشه هاي اسلامي و تعميق و تحكيم پايه هاي فكري افراد بود تا در برابر بادهاي شبهات افراد نلرزند.

وي افزود: بخش اعظمي از عمر با بركت آيت الله مصباح يزدي، صرف توليد انديشه هاي مباني و خالص اسلامي شد تا افراد بر اساس مباني اسلامي پرورش يابند.

اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با بيان اينكه عموم افراد به ويژه جوانان در زمينه هاي فكري و معرفتي دائماً با شبهاتي عليه تفكر اسلامي مواجه هستند، عنوان كرد: آيت الله مصباح يزدي در كنار تربيت نخبگاني، 26 سال پيش اقدام به اجراي طرح ولايت در سطح طلاب، دانشجويان، اساتيد و اقشار مختلف جامعه نمود تا بخشي از شبهات عليه تفكر اسلامي كه ممكن است در ذهن افراد شكل گيرد، پاسخ داده شود.

وي با انتقاد از اينكه در جمهوري اسلامي ايران بسياري از حوزه ها بر اساس علوم و مباني غربي مديريت مي شود، اذعان كرد: براي مديريت كشور و حل مشكلات آن به نيروهايي نياز داريم كه از يك طرف اسلام را عميقاً بشناسند و قدرت استنباط، استخراج و فراوري نگاه و آموزه هاي اسلام را در ابعاد مختلف داشته باشند  واز طرفي ديگر به نظريه هاي علوم اسلامي آشنا باشند.

وي با بيان اينكه آيت الله مصباح يزدي در خصوص تربيت نيرو جهت پيشبرد اهداف نظام جمهوري اسلامي در حوزه هاي مختلف برنامه هاي بلندمدت، ميان مدت و كوتاه مدت داشت، ادامه داد: براي تربيت نيروهايي كه بتوانند جامعه را بر اساس مباني اسلامي مديريت كنند، راه طولاني در پيش داريم.

مسئول شوراي سياست گذاري حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي تصريح كرد: اين عالم رباني معتقد بود كه براي داشتن نيروهاي مفيد و كارآمد نظام اسلامي بايد در سه بعد شناخت، تهذيب و خودسازي و بصيرت افراد كار شود.

 

آيت الله مصباح يزدي؛ بزرگ سردار جامعه تمدني اسلامي

در ادامه نشست علمي «نگاهي راهبردي به انديشه ها و الگوهاي تربيتي و كادرسازي سردار سليماني و آيت الله مصباح يزدي»، حجت الاسلام و المسلمين محسن دعايي، مدير موسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام و از شاگردان شاخص آيت الله مصباح يزدي گفت: وجه بارز شخصيت سردار شهيد سليماني، اقتدار اين شهيد والامقام در دفع اجانب و جذب سربازان نظام ولايت بود و وجه بازر شخصيت آيت الله مصباح يزدي در دفع اجانب به هدايت امت اسلام خلاصه مي شود و اين عالم رباني را مي توان بزرگ سردار معرفتي جامعه تمدني اسلامي معرفي كرد.

وي با اشاره به انديشه هاي عمار انقلاب، آيت الله مصباح يزدي اظهاركرد: اين عالم جليل القدر معتقد بود كه عنصر هدايت و فلسفه خلقت انسان رسيدن به توحيدي و هدايت الهي است.

وي با بيان اينكه تلقي آيت الله مصباح يزدي از اسلام به عنوان يك دين كامل و تمدن ساز بود، خاطرنشان كرد: عده اي اسلام را دين يك بُعدي، فردي و ناقص تلقي مي كنند، در حالي بالغ بر 50 نظام و كلان سيستم در تمدن اسلامي مطرح است و از دل اين دين جامع در ساحت انقلاب اسلامي شخصيتي همچون سردار سليماني بيرون مي آيد.

در ادامه اين مراسم با حضور همسر و مادران شهيدان؛ محرابي، جاوداني، عطايي، خاوري فرد، عارفي، ضابط و مقدسي از تلاش هاي همسر آيت الله مصباح يزدي تجليل شد.