افتتاحیه «دوره تربیت مربی علوم و معارف نهج البلاغه با محوریت تربیت مربی اخلاق اجتماعی و سیاسی»

  • چاپ

«بسمه تعالی»

 

برگزاری دوره تربیت مربی علوم و معارف نهج البلاغه در مشهد مقدس

 

سلسله کارگاه های علمی «دوره تربیت مربی علوم و معارف نهج البلاغه با محوریت تربیت مربی اخلاق اجتماعی و سیاسی» در دانشگاه بین المللی امام رضا علیه السلام مشهد مقدس آغاز شد.

به گزارش آستان نیوز این مجموعه برنامه ها مقارن با هفته قرآن و عترت دانشگاه ها و نیز در ایام بزرگداشت مفسران برجسته معارف قرآنی و علوم نهج البلاغه؛ علامه محمد حسین طباطبایی(درگذشتِ 24 آبان) و علامه محمدتقی جعفری( درگذشتِ25 آبان) آغاز به کار نمود. از جمله ویژگی های شاخص این دوره علمی-که به اهتمام مرکز تحقیقات کاربردی تبلیغ و تربیت دینی امام رضا علیه السلام در حال برگزاری است،- استقبال قابل توجه و پرشور اساتید، دانشجویان و پژوهشگران بود که از ساعت 15 الی 18:30 عصر سه شنبه 24 آبان ماه طول کشید.

حجت الاسلام حميد رضا مهدوی ارفع رئیس نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی و دبیر علمی کارگاه ها، با اشاره به اهمیت تربیت اجتماعی و سیاسی در همه زمان ها و اعصار گفت: امام علی علیه السلام فرزندان خود را چه از لحاظ اعتقادی و اخلاقی و چه از لحاظ سیاسی و بصیرتی به بهترین شکل تربیت می کردند که در کتاب نهج البلاغه هم به این مسئله مهم پرداخته شده است، به طوری که مسائل سیاسی و اجتماعی بیشترین سهم را در بین خطبه های نهج‌البلاغه دارند.

وی با بیان اینکه تربیت به معنای رشد و پرورش استعدادهاست، افزود: حقیقتا این آگاهی های سیاسی، ضرورت دوره زندگی و خلافت امام علی علیه السلام بود و امروز هم این نیاز وجود دارد. امام علی علیه السلام در نهج البلاغه به اهمیت تربیت سیاسی در آخر الزمان و دوره غیبت امام زمان (عج) اشاره کردند که این امر شباهت های زیاد دوره فعلی با صدر اسلام را نشان می دهد. در واقع بقیه ائمه اطهار علیهم السلام نیز در راه تربیت دینی و سیاسی تلاش های بسیاری کردند که نتایج بسیار زیادی هم داشته است.

مهدوی ارفع با اشاره به یکی دیگر از شباهت های این دو دوره ادامه داد: در هر دو دوره افرادی که برای استقرار حاکمیت تلاش کردند بعد از به نتیجه رسیدن حکومت، از کار خود پشیمان شدند که این مسئله به سبب عدم تربیت سیاسی درست و بی بصیرتی است. بی بصیرتی سبب می شود حتی معنویت انسان هم به دشمن او تبدیل شود و شیطان با سوء استفاده از همین مسئله از راه معنویت وارد زندگی انسان شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه در طول مدت بعد از انقلاب اسلامی و حاکمیت جمهوری اسلامی یک طرح مناسب برای پیاده سازی نظام تربیتی وجود ندارد افزود: امام علی علیه السلام عالم به زمانه خود و عالم به قدر خود بودن را لازمه به نتیجه رسیدن کارها می دانند اما متاسفانه یکی از دلایلی که در نظام جمهوری اسلامی برخی کارها به نتیجه نمی رسد این است که در اجرای آنها به زمانه و موقعیت توجه نمی شود.

در ابتدای این نشست هم نعمت الله فیروزی مدیر گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه امام رضا علیه السلام با اشاره به فعالیت های این دانشگاه در این زمینه گفت: ٨ سال است که در دانشگاه بین المللی امام رضا علیه السلام رشته علوم و معارف نهج البلاغه و نیز گرایش علوم سیاسی، اجتماعی و حقوق در مقطع کارشناسی ارشد در حال ارائه خدمت علمی به عاشقان و شیفتگان علوم و معارف نهج البلاغه است. این دوره تربیت مربی نیز در حقیقت دومین دوره تربیتی است چون در سال 1396 هم در طول مدت چند ماه و با حضور استاد مهدوی ارفع برگزار شده است لذا دومین دوره تربیت مربی نهج البلاغه بعد از چند سال مجددا در دانشگاه امام رضا علیه السلام در حال انجام است که هدف آن تربیت مبلغان نهج البلاغه است و همه دانشجویان علاقمند می توانند در این دوره شرکت کنند.

بخش مهمی از این کارگاه گفتگومحور به پرسش و پاسخ دانشجویان اختصاص داشت و سوالاتی با محوریت نهج البلاغه و مسائل اجتماعی و سیاسی روز نیز مطرح شد که استاد محترم مبتنی بر سیره و تعالیم امیرالمومنین علیه السلام به پرسش ها پاسخ می دادند.

لازم به ذکر است که زمان برگزاری کارگاه ها سه شنبه ها ساعت ۱۵ الی 18:30 به شرح ذیل است: کارگاه اول: سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، کارگاه دوم: ۱۳ دی ماه ۱۴۰۱، کارگاه سوم: ۲ اسفند ماه ۱۴۰۱، کارگاه چهارم: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲و  کارگاه پنجم: ۱۶ خردادماه  ۱۴۰۲.

همچنین ثبت نام جهت حضور در دوره ها و کارگاه ها ضروری است لذا علاقه مندان مي توانند جهت ثبت نام به شناسه @nahjolbalaghe_1401 در پیام رسان ایتا پيام دهند. همچنين تلفن ۰۵۱۳۸۰۴۱ داخلي ۳۱۲۰ نيز روزهاي شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ الي ۱۴ پاسخگوي سوالات خواهد بود. پایگاه اینترنتی مرکز تحقیقات کاربردی تربیت دینی امام رضا علیه السلام به نشانی tarbiat.imamreza.ac.ir در دسترس مخاطبان گرانقدر می باشد.