×

نشست فرهنگ رضوی در ادبیات کودک و نوجوان

  • چاپ

«بسمه تعالی»

السلام علیک یا علی بن موسی الرضا

 با همکاری دانشگاه بین ‌المللی امام رضا(ع) و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب ادبیات، نشست «فرهنگ رضوی در ادبیات کودک و نوجوان» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از آستان نیوز، نشست «فرهنگ رضوی در ادبیات کودک و نوجوان»، سومین نشست از سلسله‌ نشست‌ های پژوهشی نخستین جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان است که در سالن شهید چمران دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) برگزار شد.

ابعاد مغفول شخصیت امام رضا (ع) باید محور خلق آثار جدید باشد:

دکتر نعمت الله فیروزی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام رضا (علیه السلام) توضیح داد: جایگاه معنویت و ارادت پیروان ادیان مختلف به امام رضا (علیه السلام) یکی از ایده‌هایی است که می‌توان در مورد آن داستان‌های متعدد و جدیدی برای مخاطبان نوشت. وی افزود: ظرفیت‌های بی‌شمار حضرت رضا (علیه السلام) و ابعاد مغفول مانده شخصیت این حضرت از دیگر موضوعاتی است که می‌توان در قالب داستان به آن اشاره کرد. در همین زمینه می توان اذعان نمود که بخشی از تولیدات ادبی کودک و نوجوان در حوزه دینی، فاقد قهرمان هستند و این باعث کاهش مخاطبین در این حوزه شده است و نپرداختن به مضامین متنوع و توجه به مشهورات فاقد سندیت، یکی از آسیب‌های جدی فرهنگ رضوی در ادبیات کودک و نوجوان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام رضا (علیه السلام) ادامه داد: سیره و تعالیم ناب و راهبردی امام رضا (علیه السلام) در آموزه هایی مثل مهارت گوش دادن، مهارت تنبیه کردن، مهارت تشویق کردن و مهارت تکریم کردن از دیگر مفاهیم است که این جشنواره در قالب فرهنگ رضوی می‌تواند الگوهای مناسب و بسیار خوبی برای بیان آن در ادبیات کودک و نوجوان برنامه ریزی داشته باشد. 

به ازای هر زائر می‌توان یک کتاب نوشت

علاوه بر این، متاسفانه از داستان‌ های واقعی امام رضا(علیه السلام) و ارادتمندان به ایشان غفلت کرده‌ایم و تنها به چند ویژگی محدود این امام توجه شده است حال آنکه به ازای هر یک زائر می‌توان یک کتاب نوشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌ المللی امام رضا (علیه السلام) در ادامه گفت: امام رضا (علیه السلام) بهترین و مقرب ترین مخلوق هستی است و هر گونه ارتباط قلبی با امام رضا(علیه السلام) می‌تواند منشأ اثری هنری برای یک هنرمند و یا نویسنده باشد. دکتر نعمت الله فیروزی با اشاره به اینکه آموزش ‌های عمیق توحیدی در مسیر سفر امام رضا(علیه السلام) از مدینه تا مرو ارائه شده است، گفت: امام رضا(علیه السلام) به امام رئوف و امام مهربانی‌ها معروف هستند و همگان و حتی دشمنان را مسحور خود می‌کردند. وی همچنین سفر تاریخی امام رضا (علیه السلام) از مدینه تا مرو و بهره مندی از ظرفیت جاده ولایت را از دیگر موضوعات قابل توجه برای خلق آثار متنوع دانست زیرا هجرت ایشان، در حقیقت یک دانشگاه و مدرسه در سفر تلقی می شود.