هرچند در تمامی ادوار تاریخی و در میان همه ادیان، تربیت دینی همواره مورد توجه بودهاست، لکن در دوره معاصر اهمیت این موضوع حداقل از دو جهت دستخوش تحول شده است. با رخ دادن رنسانس و رویدادهای فکری، فرهنگی و اجتماعی پس از آن، دینداری و تربیت دینی در مصاف با انسانمحوری(اومانیسم) و دنیاگری(سکولاریسم) در معرض تضعیف و تحریف بسیار قرار گرفته است.
اشتراک تمام ادیان ابراهیمی در مبانی اساسی و برخی مسائل اعتقادی، اخلاقی و حقوقی از یک سو، و توسعه تمامیت خواهانه نگرش لیبرال-سکولار به تعلیم و تربیت و تلاش غرب در جهت حذف یا به حاشیه راندن آموزش دین و تربیت دینی(از محتوا، برنامهها و فضای عمومی تربیت رسمی و غیر رسمی در جوامع معاصر) از سوی دیگر، زمینه را برای شکلگیری جبههای همگرا مبتنی بر ایمان توحیدی فراهم آورده است که با تأکید بر مشترکات تعالیم وحیانی ادیان ابراهیمی، بتواند با رجوع به منابع و مبانی دین الهی، درباره چالشها و تهدیدهای معاصر همفکری و همافزایی نماید.
لذا یکی از مهم ترین راهبردها در تشکیل و انجام اقدامات این مرکز تحقیقاتی، نگاه کابردی و عملیاتی به مسائل و چالش های انسان و جامعه معاصر است و تلاش می نماید به جای مطالعات و برنامه های نظری و انتزاعی صرف، محور را بر ارائه نگاه کابردی و به زبان مخاطب عام قرار دهد. تولید محصولات علمی، فرهنگی، هنری و رسانه ای از قبیل ورود به ایده سازی برای تولید محصولات منتاسب با نیاز جدید مخاطبان از قبیل بازی، اسباب بازی، اپلیکیشن و... از اهداف متمایز این مجموعه با دیگر مجموعه هاست.
معتقد هستیم در مسیر تبلیغ دین و تعالیم ناب آن، ابتدا باید بسته جامع تربیت و تعالی دینی داشته باشیم و پس از آن اقدام به تبلیغ نماییم و گرنه تبلیغ به تنهایی کفایت نمی کند. فهم و استخراج راهبردها و راهکارهای جذاب و مترقی دین، نیازمند تلاشی متمایز است تا به دور از کلیشه بلکه به زبانی نو و جدید به مخاطب عرضه شود.