در حاشیه سومین پیشنشست تخصصی نخستین کنفرانس بینالمللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی که با موضوع نظام تربیت دینی در دانشگاهها و حوزههای علمیه در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، معاون علمی آستان قدس رضوی و رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی با کاردینال ژان مارک آولین نماینده رهبر کاتولیکهای جهان دیدار و گفت و گو کردند.
وی با بیان اینکه ما به دنبال هر علمی نبوده و فقط پیگیر علوم نافع و بر اساس آموزههای دینی هستیم، تصریح کرد: ما به دنبال علومی هستیم که بتواند مشکلات بشری را حل کرده و برایش پیشرفت به وجود بیاورد.
معاون علمی آستان قدس رضوی ادامه داد: هم اکنون بشر با مشکلات محیط زیستی روبه¬رو است که بخش مهم آن ناشی از توسعه بعضی از علوم و فناوریهایی است که به ظاهر نفعی برای بشر دارد ولی با ضررهایی نیز همراه است.
مهدینژاد نوری افزود: بنابراین اینطور نیست که ما به هر علم یا فناوری علاقهمند بودیم به آن ورود پیدا کنیم. ما یک آموزهای داریم به عنوان حیات طیبه که به آسایش و آرامش انسان توجه دارد، لذا سعی میکنیم به دنبال علومی باشیم که علاوه بر بحث نیازهایمان آرامش و آن ارزشهای انسانی نیز حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه جهان اسلام سرآمد علمی جهان است، اظهار کرد: علومی که توسعه پیدا کرده است، بیشتر در خدمت نیازمندیهای واقعی بشر بوده و کمتر به سمت نظامیگری رفته است.
معاون علمی آستان قدس رضوی بیان کرد: در حال حاضر ایران دارای پیشرفتهای علمی خیره کنندهای در حوزههای هستهای، فضایی، دفاعی، زیست فناوری و سایبر است و این پیشرفتها در حالی رخ داده که ایران به شدت تحت فشار و محاصره آمریکا و همپیمانانش قرار داشته است.
مهدینژاد نوری با بیان اینکه طبق آمارهای بینالمللی در بدو انقلاب در شاخص تولید علم ایران رتبه حدود 50 را داشته ولی به مرور توانسته به رتبه شانزدهم دنیا برسد، بیان کرد: ما حدود چهار میلیون دانشجو به غیر از طلبههای علوم دینی در ایران تحت تعلیم داریم که حدود یک میلیون نفر از آن¬ها در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد هستند.
وی با بیان اینکه ما آمادگی داریم با تمام مراکز علمی دنیا به نفع پیشرفت و آرامش جهانی فعالیت گسترده و عمیقی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: ما اعتقاد راسخ داریم که خیلی چیزها میتوانیم از دیگران یاد بگیریم و همچنین چیزهایی زیادی داریم که میتوانیم در اختیار دیگر ملتها قرار دهیم.
معاون علمی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه همکاریهای علمی بهترین مسیر توسعه همکاریها و درک متقابل بین ملتها است، بیان کرد: برای این همکاریها محدودیت خاصی قائل نیستیم و در همه حوزههای علوم و فناوریها اعلام همکاری میکنیم.
مهدینژاد نوری در پایان یادآور شد؛ با توافقاتی که با سایر کشورها و مراکز علمی دنیا داشتیم بحث تبادل استاد و دانشجو و همچنین همکاری در پروژههای مشترک را مدنظر قرار دادیم.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی ادامه داد: امام رضا(ع) به عنوان امام مهربانیها در دنیای اسلام شناخته میشود و ایشان مظهر رحمت و محبت پروردگار هستند.
وی با بیان اینکه مسلمانان برای شخصیت هشتمین امام شیعیان بسیار احترام قائلاند، تصریح کرد: امام رضا(ع) آیینه تمام نمای پروردگار هستند، همچون عیسی مسیح(ع) که حجت خدا بر روی زمین بود.
وحدتیشبیری امام رضا(ع) را پیشتاز در گفتوگوی بین ادیان الهی عنوان کرد و افزود: خراسان محلی برای گفتوگوی آن حضرت با دیگر ادیان بوده است.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی ادامه داد: متن گفتوگوی امام رضا(ع) با علمای مسیح همچنان باقی است و امروز میتواند الگویی برای گفتوگو بین اسلام و مسیحیت باشد.